<<

Joulukuusen hoito-ohjeita:


Sulatus
Jos kuusi on jäässä, se pitää sulattaa hitaasti ennen jalkaan asettamista. Hyvä sulatuspaikka on viileä tila, jossa on muutama lämpöaste.Puun annetaan sulaa hitaasti muutama vuorokausi, tyvi koko ajan vesiämpärissä. Ellei viileää tilaa ole, voi puun tuoda pesuhuoneeseen. Tyvi pidetään vesiämpärissä ja neulasisto suihkutetaan välittömästi kylmällä vedellä ja vielä muutaman tunnin kuluttua uudelleen. Noin 8 tunnin kuluttua puu on valmis jalkaan asetettavaksi.

Jalkaan asetus
Ravistele roskat ja kuolleet neulaset pois. Mittaa huoneen korkeus. Lyhennä kuusta riittävästi tai sahaa ainakin sentti tyvestä pois. Tyven pitää mahtua jalkaan ohentamatta. Tyvestä ei saa poistaa kuirta. Kiristä ruuvit ja pystytä kuusi.

Hoito sisätiloissa
Tyven leikkauspinnan on oltava vedessä koko ajan. Vesi ei saa päästä välillä loppumaan.Veden kulutus on suurinta ensimmäisen vuorokauden aikana. Kuusenjalan vesitila on usein niin pieni, ettei se riitä vuorokaudeksi. Kuusenjalan voi asettaa tilavaan vesiastiaan ja tehdä jalkaan reikä niin, että kuusi saa vettä. Näin kastelusta ei tarvitse huolehtia joka päivä. Kasteluveteen ei tarvitse laittaa lannoitetta, siihen voi tosin lisätä tipan tai kaksi tiskiainetta jolloin vesi imeytyy paremmin joulukuuseen. Tätä konstia käytetään Euroopassa.


Lisää ohjeita voi kysellä myyntipaikoilla myyjältä.


<< takaisin etusivulle